Navigatie:
Pollenkorrels van de bijen: Inleiding

Hoezo Pollenkorrels??

Aloë vera helpt mens en dier om de darmen schoon te houden en voorziet in een groot aantal basisstoffen. Geen betere manier om te zorgen dat hetgeen met de voeding naar binnen komt ook goed wordt opgenomen. Des te beter werken andere producten zoals medicijnen maar ook de pollenkorrels van de bijen. WAT maakt pollenkorrels zo interessant? Zou je het tot Supervoeding kunnen rekenen? Op die vragen willen we hier ingaan, aangezien ook vele officiële voedingssites totaal zwijgen over bijenproducten.

Pollenkorrels

Wij zijn enorm enthousiast over de producten van de bijen, de bijenkorfproducten, omdat ze zoveel goeds aan mineralen en vitaminen Pollenkorrels te bieden hebben. Daarom hebben we er interessante informatie voor u over opgezocht. Voor degenen die hier nog niet genoeg aan hebben: de referenties vindt u op de laatste pagina.

Op deze pagina's gaat het over pollenkorrels. Soms kan het lijken of de informatie zich tegenspreekt, maar we moeten ons realiseren dat de samenstelling van pollenkorrels over de wereld variëert en afhankelijk is van factoren Pollenkorrels als de planten en de kwaliteit van de omgeving waar die planten en bloemen staan en waar de korven staan. We hebben een greep gedaan uit de beschikbare informatie. Tevens verwijzen we naar onze disclaimer.

Via de link SHOP kunt u bij ons online winkeltje komen.


Het begint met de bloem

Om te beginnen frissen we de anatomische kennis op. De pollenkorrels zijn de mannelijke zaadcellen van een plant. Sommige plantensoorten hebben mannelijke en vrouwelijke voortplantingsstructuren op een en dezelfde plant, in dezelfde bloem. Dat noemen we “Een-huizig”. Plantensoorten die aparte mannelijke en vrouwelijke bloemen maken worden “Twee-huizig” genoemd. Bij Een-huizigen zal zelf-bestuiving logischerwijs vaker voorkomen.
Bijen verzamelen de stuifmeel maar verspreiden het ook omdat de korrels plakkerig zijn en zowel aan de insecten als aan de stijlen (vrouwelijke toegangsorgaan) van de bloem hechten. De planten lokken de bijen en andere insecten met hun bonte kleuren, geuren en nectar. Onderstaand plaatje geeft schematisch de bloem van een Een-huizige plant weer.


Schematische anatomie van een een-huizige, meerstijlige bloem. De pollenkorrels bevinden zich in de Antheren, die door filamenten in de lucht worden gehouden. Antheren met filamenten heten samen “Stamens”, de meeldraden.Pollenkorrels zijn de mannelijke zaadcellen die door de bloeiende planten worden gevormd. Ze zijn dus essentiëel voor de geslachtelijke voortplanting, zodat het plantenleven over de hele wereld blijft bestaan via het proces van bestuiving.
 
Pollenkorrels
 
Een theelepel pollen bevat bij benadering 1200 pellets ofwel 2,5 miljard stuifmeelkorrels, waarvan elk beschikt over al de noodzakelijke stoffen en ingrediënten voor bevruchting en reproductie van de soort. Stuifmeel wordt gemaakt in de antheren van bloemen en in de kegels van coniferen en andere naaktzadigen. Elke pellet die een bij naar de korf brengt bevat circa 2 miljoen korrels stuifmeel.
 
PollenkorrelsPollenkorrels
 
Hoe moet je bijenpollenkorrels gebruiken?
Bijenpollenkorrels moeten worden gezien als voeding. Het werkt sneller en effectiever wanneer het bij de maaltijd wordt ingenomen, in het bijzonder met fruit, waarbij het tevens een reinigende werking heeft op de darmflora. De vezels uit het fruit versterken de werking van de pollen.
 
Bijenpollen blijken een van de rijkste en meest pure voedingsbronnen ooit ontdekt. De opmerkelijke voedingswaarde en medicinale kwaliteiten ervan zijn al eeuwen bekend.

Eigendomstatement & disclaimer


© Copyrights voor alle teksten rusten bij haloevera.nl. Illustraties zijn copyright-vrije plaatjes van internet of van Forever Living Products.
Teksten niet overnemen zonder de uitdrukkelijke toestemming van haloevera.nl.
☆ ☆ ☆
Last update: 2023-03-27.
©2023 haloevera.nl,
Delft, The Netherlands


☆ ☆ ☆

Op de hoogte blijven?


Wilt u op de hoogte blijven en als eerste geïnformeerd worden over nieuwe producten?
Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

Contact opnemen


Wilt u contact opnemen om uzelf diepgaand te laten informeren over wat deze producten voor de gezondheid van u en uw gezin kunnen betekenen? Dat kan door mij te emailen. U krijgt zo snel mogelijk een reactie op uw verzoek voor contact.

Feedback en erorrs...


Een fout op de site aangetroffen? Rapporteer een fout in de tekst hier. Hier kunt u ook uw feed-back naartoe sturen.

Rapporteer iets dat mis is met de site, zoals een broken link, hier

Ontdek het hier

 Website by John Beek