Navigatie:
BIJEN en BIJENKORFPRODUCTEN

Bijen: honing, royal jelly, propolis en pollenkorrels

Iedereen kent honing. Iedereen weet ook dat bijen-producten goed voor de gezondheid zijn. Naast honing is vooral Royal Jelly erg bekend. Royal Jelly biedt bouwstoffen en cruciale stoffen voor de groei.
Voorts worden Pollenkorrels ofwel stuifmeel, direct met bijen geassociëerd. Waarom zouden de pollenkorrels zo goed voor onze gezondheid zijn, terwijl er zoveel mensen last hebben van hooikoorts, veroorzaakt door stuifmeelkorrels?
Wel, de stuifmeelkorrels die de hooikoorts veroorzaken zijn de korrels die vooral licht van gewicht zijn omdat ze door de wind moeten worden verspreid. Ze bevatten het absolute minimum dat nodig is voor het bestuivingsproces.
Zie hier voor de pollenradar.


Pollenkorrels zijn de mannelijke zaaddelen van een plant

De pollen die de bijen daarentegen verzamelen zijn zwaarder en bevatten veel meer belangrijke stoffen betrokken bij de groei van cellen. Essentiële stoffen zelfs, vele micronutriënten die nodig zijn voor de groei na de bevruchting. Overigens kan kwaadaardige celgroei juist ook optreden door gebrek aan één of meer van die cruciale stoffen. Mensen pollenkorrelpellets die grote hoeveelheden pollen slikken blijken ook langer te leven, minder vaak ziek te zijn en herstellen veel sneller in geval van ziekte of verwonding. Helemaal als dat met Propolis wordt gecombineerd.
Als bioloog EN als gewichtsconsulent vind ik het jammer dat er zo weinig aandacht aan deze belangwekkende producten wordt besteed, daarom zet ik deze producten graag extra in de schijnwerper. Lees het op de speciale pollenpagina's.
Lees op Wikipedia (NL) over stuifmeel.
Helaas konden we alleen in het engels op wikipedia over royal jelly iets vinden, waarmee weer eens is aangegeven hoe enorm dit krachtige natuurproduct wordt onderschat.


Natuurlijk tegen bacteriën


De Forever bijenproducten

Gebleken is dat bijen nog een interessante stof produceren: Propolis. Propolis is een natuurlijk antibioticum en is in hoge mate effectief. De bijen gebruiken het al minstens 45 miljoen jaar met succes om hun korven steriel te houden en te vrijwaren van infecties door schimmels (en gisten), virussen en bacteriën. Het woord Propolis kun je ontleden in Pro, hetgeen “voor” betekent en Polis, wat staat voor “Stad” ofwel de bijenkorf-gemeenschap; dus een product voor het beschermen van de bijenstad. Ze smeren er de kieren van de korf mee in, en wikkelen doodgestoken indringers erin om het rottingsproces sterk te vertragen. De tabletten Propolis ondersteunen de bescherming tegen ziekte bij de mens. Ze helpen de natuurlijke afweer om te beschermen en op efficiënte wijze het lichaam van ziekteverwekkers te ontdoen. Gezond zijn, blijven en gezond ouder worden doe je met de bij erbij.

Lees hier in het nederlands over propolis. En hier in het engels.

“Forever bijenproducten”


Bijen en Aloë vera

Forever Living Products is zowel de grootste kweker van Aloë vera ter wereld als de grootste bijenhouder ter wereld. Niet Propolis creme verwonderlijk dan dat er enkele producten zijn ontwikkeld waarin de twee zijn gecombineerd. Voorbeelden daarvan zijn de Aloe Propolis Creme, een creme op basis van Aloë vera waaraan Propolis als extra werkzaam bestanddeel is toegevoegd. Met deze creme bestrijdt u uitslag waaronder acné en winterhanden en gaat u schrale huid tegen. De huid blijft er jong en soepel door.

Een ander combinatie-product waar we enthousiast over zijn is de tandpasta. De Bright is een tandpasta op basis van Aloë vera waaraan propolis is Tandpasta zonder fluoride of schuurmiddel toegevoegd voor het ondersteunen van de mondflora, waardoor het helpt tegen aften, zorgt voor gezond tandvlees en tandaanslag tegengaat. Het bevat geen fluor of schurende bestanddelen en is daardoor ook geschikt voor het onderhoud van gebitsprothesen. Met name bijzonder geschikt voor kinderen omdat het zonder gevaar kan worden doorgeslikt!

In de SHOP kunt u over elk artikel meer info opvragen.

Eigendomstatement & disclaimer


© Copyrights voor alle teksten rusten bij haloevera.nl. Illustraties zijn copyright-vrije plaatjes van internet of van Forever Living Products.
Teksten niet overnemen zonder de uitdrukkelijke toestemming van haloevera.nl.
☆ ☆ ☆
Last update: 2022-08-10.
©2022 haloevera.nl,
Delft, The Netherlands


☆ ☆ ☆

Op de hoogte blijven?


Wilt u op de hoogte blijven en als eerste geïnformeerd worden over nieuwe producten?
Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

Contact opnemen


Wilt u contact opnemen om uzelf diepgaand te laten informeren over wat deze producten voor de gezondheid van u en uw gezin kunnen betekenen? Dat kan door mij te emailen. U krijgt zo snel mogelijk een reactie op uw verzoek voor contact.

Feedback en erorrs...


Een fout op de site aangetroffen? Rapporteer een fout in de tekst hier. Hier kunt u ook uw feed-back naartoe sturen.

Rapporteer iets dat mis is met de site, zoals een broken link, hier

Ontdek het hier

 Website by John Beek